Načelnik Efendić pušten iz pritvora

bfc_novi_grad_efendic_2

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić danas je pušten na slobodu, potvrdili su iz Tužilaštva KS.

– Nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru. Efendić je saslušan u svojstvu osumnjičenog. Saslušani su i svjedoci – kazal je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kazala je i da je naređena obdukcija.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS u Zagrebačkoj ulici, općina Novo Sarajevo, u subotu u 14.30 sati dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E, rođen 1941. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarskih oznaka K62-T-661, kojim je upravljao vozač Semir Efendić., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCUS-u, gdje je preminuo u 18,00 sati.

Nešto kasnije, u 19,00 sati, slobode je lišen vozač Semir Efendić, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa”. Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a KS.