Crna hronika

prijavili ga radnici

Načelnik klinike UKC RS-a uhvaćen kako seksualno uznemirava pacijenta

20/01/2020

Nezvanično se saznaje da je uhapšen Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Banja Luka

Pripadnici banjalučke policije uhapsili su danas lice čiji su inicijali D.G. zbog sumnje da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske obljubilo nemoćno lice, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da ova uprava u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka preduzima operativne i istražne radnje s ciljem rasvjetljavanja okolnosti krivičnog djela.

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka zaprimili su danas prijavu da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem.

Nezvanično se saznaje da je uhapšen Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Banja Luka.

On je navodno seksualno uznemiravao jednog pacijenta, a prijavili su ga radnici i Uprava.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske saopštio je da će poslovodstvo ove zdravstvene ustanove preduzeti zakonom predviđene mjere protiv svog radnika koji je uhapšen zbog sumnje da se neetički ponašao prema pacijentu.

“Dežurno osoblje je jutros obavijestilo poslovodstvo UKC-a da se radnik ponašao neetički prema pacijentu, te da su o tome odmah obavijestili Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske da bi navedeni slučaj bio ispitan. Naša ustanova je na raspolaganju nadležnim institucijama s ciljem utvrđivanja istine i eventualne odgovornosti”, navedeno je u saopštenju.

U UKC-u Srpske istakli su da je pacijent svetinja, te da preduzimaju sve da bude zaštićena njegova ličnost i integritet.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.