Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon hapšenja Ćentu iz Zenice svako malo šalju u novu policijsku stanicu

centa

Zeničanin Dino Muratović (43) zvani Ćenta priznao je tokom saslušanja da je na području Policijske uprave Banjaluka opljačkao više objekata iz kojih je krao luksuznu robu, saznaje “EuroBlic”.

Muratović je pljačkao skupocjene odjevne predmete i tehničku robu na području Banjaluke, Laktaša i Kotor Varoša. Na meti ovog lopova bili su objekti “Agrocentra” u Laktašima, firme “Abc” u Banjaluci, te “Didaka” u Kotor Varoši, a krali su tehničku robu, alate i vrijednu odjeću.

Osumnjičeni Muratović koji je od ranije poznat po izvršenju krivičnih djela pljačke uhapšen je prošlog mjeseca po nalogu banjalučke policije, odnosno Policijske stanice Lauš, a u zajedničkoj akciji MUP-ova Republike Srpske i Federacije BiH.

-Tokom kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Banjaluka osumnjičeni je priznao da je u periodu od jula prošle godine do 25. januara ove godine počinio tri krivična djela teške krađe, tako što je ulazio u prodajne objekte, iskoristio nepažnju prodavaca i krao predmete – objasnio je izvor iz istrage.

Materijalna šteta koju je Muratović počinio samo na području banjalučke regije procijenjena je na više hiljada maraka.

Tokom istrage utvrđeno je da je Muratović imao saučesnika koji je pobjegao u Hrvatsku.

– Radili su tako što je Muratović bio direktni izvršilac pljački, a zatim je ukradenu robu predavao saučesniku koji je prodavao po nižim cijenama na području Federacije BiH- ispričao je izvor iz istrage.

Nakon kriminalističke obrade utvrđeno je da za Muratovićem traga više policijskih stanica širom BiH.

– Ono što je posebno zanimljivo, Muratović se tokom pljački nije skrivao od bezbjednosnih kamera koje su snimile svaki detalj, a zabilježni snimci biće iskorišteni kao materijalni dokazi protiv osumnjičenog u budućem krivičnom postupku – dodao je izvor iz policije.

Izvor “EuroBlica” otkriva da je nakon saslušanja u Banjaluci, stiglo nekoliko zahtjeva od policijskih stanica širom BiH koje su tražile izručenje osumnjičenog lopova.

Muratović je nakon Banjaluke tako predat pripadnicima MUP Unsko- sanskog kantona, jer je i na području Sanskog Mosta pljačkao, a nakon toga biće proslijeđen Policijskoj upravi Doboj i dalje.

Potjernica za saučesnikom

Policijska uprava Banjaluka raspisaće potjernicu za saučesnikom Dine Muratovića. Prema posljednjim informacijama saučesnik se nalazi na području Hrvatske.

– Identitet saučesnika je poznat, ali ga zbog interesa dalje istrage za sada ne možemo otkrivati u javnosti – naveo je izvor “EuroBlica” iz policije.