Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pljačke u Vogošći ubijen Nermin Delić, jedna osoba ranjena

Ubijen Nermin Delić nakon pljačke Amko komerca
FOTO I. K. / Fokus.ba

U sinoćnjoj policijskoj akciji ubijena je jedna osoba na području općine Ilidža, potvrdio je Irfan Nefić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Ubistvo se dogodilo u blizini kružnog toka.

Kako je kazao Nefić, policija je intervenisala nakon dojave da je u toku teška krađa. Tom prilikom došlo je do razmjene vatre usljed čega je jedna osoba stradala.

Ubijen je Nermin Delić. Naime, sinoć su četiri osobe pokušale opljačkati Amko komerc u sarajevskom naselju Vogošća, no policija ih je uočila pa su počeli bježati.

Razbojnici su prvo pucali na policiju, da bi policija potom uzvratila vatru. U razmjeni vatre ubijen je Delić, a tri osobe su uhapšene. Od trojice uhapšenih, jedan je također ranjen.

Pljačkaši su tokom bijega koristili vozilo Passat, a kako je potvrdio portparol MUP KS Irfan Nefić za Patriju registarske tablice ne pripadaju pronađenom automobilu.

Također, MUP KS izuzeo je vozilo BMW koje je pronađeno u Semizovcu i koje se dovodi u vezu sa ovom pljačkom. Još uvijek nije poznato da li su pljačkaši došli jednim, a pobjegli drugim vozilom.