Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GSS Prenj

Nakon šest dana ispod litice pronašli beživotno tijelo nestalog muškarca

gss prenj
Ilustracija: Facebook/ GSS Prenj

“Službenici Policijske uprave Konjic su obavili uviđajne radnje nakon čega su pripadnici GSS PRENJ uz pomoć JLO Konjic tijelo izvukli ispod litice i prenijeli do vozila”, saopćeno je iz GSS Prenj

Pripadnici GSS-a Prenj pronašli su u srijedu na planini Zvekuša beživotno tijelo Z.Ć. (1943.) iz mjesta Spiljani, općina Konjic, čiji je nestanak prijavljen 8. septembra, doznaje se u četvrtak iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Patrola policije je osigurala mjesto događaja. S navedenim je upoznat nadležni tužilac te je izvršen očevid od strane djelatnika Odjela krim. policije PU Konjic i ljekara mrtvozornika Doma zdravlja Konjic”, stoji u policijskom izvještaju.

“Danas smo tužni jer je ugašen život našeg sugrađanina kojeg smo aktivno tražili šest dana. Na žalost naši pripadnici su pronašli beživotno tijelo našeg sugrađanina. Službenici Policijske uprave Konjic su obavili uviđajne radnje nakon čega su pripadnici GSS PRENJ uz pomoć JLO Konjic tijelo izvukli ispod litice i prenijeli do vozila. Užasno težak teren koji je zahtijevao korištenje sve raspoložive opreme.

Zahvaljujemo se GSS kolegama iz brojnih gradova Hercegovine i Sarajeva na pomoći, mještanima sela Vrdolje I Spiljani i lovačkom društvu JLO Konjic, pripadnicima Policijske uprave Konjic i pojedincima. GSS PRENJ je dao svoj maksimum da bi se pronašao naš sugrađanin. Danima i noćima se vršila pretraga terena. Naši pripadnici su izostavili sve poslovne i privatne obaveze da bi se posvetili pronalasku nestalog sugrađanina”, poručili su iz GSS Prenj.