Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon što ga je upucao, Nisko s Hrvom popio piće

enes hrvo nisko karkelja

Vještaci Hamza Žujo i Muhamed Ahmić svjedočili su jučer na Kantonalnom sudu u Sarajevu na suđenju Enesu Hrvi, koji je optužen da je 23. marta ove godine u kafiću „Nisko“ hicem iz pištolja pokušao ubiti vlasnika Nijaza Niska Karkelju.

Vještak Žujo je rekao kako je Karkelja pogođen projektilom iz vatrenog oružja u grudni koš, ali je imao sreće.

“Riječ je o specifičnom slučaju gdje je metak išao ispod kože, kroz mišiće, bez da je ušao u grudnu duplju, te tako nisu ozlijeđeni grudni organi”, objasnio je Žujo.

Podsjetimo, Hrvo je spornog dana ušao u Karkeljin kafić i upucao ga. Vještak Ahmić je rekao kako je Hrvo ovisnik o alkoholu te da bi se trebao liječiti.

Hrvo i Karkelja se, inače, poznaju i odranije, a Karkelja je na prošlom sudskom ročištu rekao kako ne zna zašto je Hrvo pucao na njega.

Kazao je tada kako da Hrvu poznaje preko 30 godina i da nisu bili ni u kakvoj zavadi, te da su “skupa radili šanu prije rata”. Također je rekao da ne zna šta je bio motiv da Hrvo puca na njega, ali da ne vjeruje da ga je htio ubiti, “jer bi nastavio pucati”. Karkelja je u sudnici rekao i da je nakon incidenta “sjeo s Hrvom i popio piće”, te da “ne planira nikome se osvećivati”.

Tada je svjedočio i Karkeljin brat Mensud koji je ispričao da je isti dan kad je ranjen njegov brat sreo Hrvu i jednog njegovog prijatelja, koji su sjedili na klupi. Tada mu je, kako je ispričao, Hrvo pokazao pištolj koji je imao za pojasom i rekao: “Ja sam puk’o na živcima, upucat ću nekog”.

Kazao je Mensud tada kako je bio iznenađen kad je čuo da je Hrvo pucao u Nisku, jer je “znao da su dobri”. Nakon pucnjave je, kaže, nazvao Hrvu i pitao ga: “Šta to uradi?”, a on se “pravio lud”. Suđenje Hrvi se nastavlja, a motiv ovog napada očito će ostati nejasan.

Inače, Nijaza Karkelju policajci su često hapsili zbog prijetnji te sumnje da je povezan s automafijom, ali nikad mu ništa nisu dokazali.