Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Nakon što je nasrnuo na partnericu i njenu majku Muhamedu određen pritvor

nasilje nad zenama zlostavljanje
Ilustracija: Pixabay

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od najduže mjesec prema osumnjičenom Muhamedu M. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “nasilje u porodici” i krivično djelo “laka tjelesna ozljeda”.

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je 14. avgusta oko 12 sati u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., s kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje maloljetne djece, fizički je nasrnuo na partnericu, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

„Jednom rukom uhvatio ju je u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način ozlijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički je nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne ozljede“, pojašnjeno je.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.