akcija ''Kalibar''

Nakon što je uhapšen policiji dobrovoljno predao 2.900 komada municije

janja oruzje (1)

Službenici Policijske uprave Gradiška T. A. terete da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija

T. A. iz Gradiške uhapšen je akciji ”Kalibar” i dobrovoljno je predao oko 2.900 komada municije, više okvira i dijelova za vojno oružje i drugih predmeta.

Službenici Policijske uprave Gradiška T. A. terete da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, policija je operativnim radom na terenu došla do saznanja da osumnjičeni u mjestu Gašnica u blizini kuće posjeduje veću količinu oružja i municije.

“Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navedeno lice je policijskim službenicima dobrovoljno predalo više komada municije, okvira i djelova za vojno oružje, kao i drugih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, stoji u saopštenju.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv T.A. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.