Banja Luka

Naljutio ga kockarski aparat, pa doveo drugove da pretuku gazdu

automat

“Kada su napokon izbačeni, i činilo se da je stvar riješena, oni su se vratili sa još nekoliko drugova..”

Trojica Banjalučana uhapšena su zbog lupanja kafića “Trač party” i premlaćivanja njegovog vlasnika, a zasad sve upućuje da je do incidenta došlo jer je jedan od osumnjičenih nasilnika bio bijesan na – kockarski aparat.

Otkrivaju to izvori “Nezavisnih”, bliski istrazi, koji dodaju da su zbog ovog slučaja uhapšeni dvadesettrogodišnjaci Dragan Vukelić, njegov prezimenjak Daniel, te Milan Bajić, ali se istraga nastavlja, pošto se vjeruje da je spisak duži.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladići su u noći između subote i nedjelje sjedili u ovom kafiću u centru Banjaluke, dok je jedan od njih bio za aparatom za igre na sreću.

“Vjerovatno je gubio novac pa je počeo da lupa po aparatu. Iako ga je vlasnik više puta opominjao, on nije posustao”, ističu sagovornici “Nezavisnih”.

Nakon toga im je, po istim izvorima, gazda kafića rekao da izađu napolje, ali ga mladići nisu poslušali.

“Kada su napokon izbačeni, i činilo se da je stvar riješena, oni su se vratili sa još nekoliko drugova. Napali su i pretukli vlasnika, koji ima rasjekotine i hematome po tijelu, a zatim su se okomili i na lokal, na koji su bacali kamenje. Razbili su prednje izlog-staklo, ali i staklo na ulaznim vratima”, pojašnjavaju naši izvori.

Potom je, kako saznajemo, vlasnik kafića otišao u Hitnu pomoć, a napadači, po svemu sudeći, na više strana.

“Njih dvojicu, odnosno Vukeliće, policajci su primijetili u Njegoševoj ulici, a u međuvremenu je pronađen i Bajić”, kaže naš sagovornik.

Iz Policijske uprave Banjaluka juče su saopštili da su tri lica uhapšena zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja inventara banjalučkog kafića.

Prethodno su, kako se dodaje, policajci 5. maja, oko 0.10 postupili po prijavi u kojoj je navedeno da su nepoznata lica uništila inventar u ugostiteljskom objektu i povrijedila radnika.

“Iste večeri, nedugo nakon prijave, identifikovani su, pronađeni i uhapšeni D.V., D.V. i M.B, svi iz Banjaluke”, kazali su iz policije.