Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naoružani kalašnjikovima ukrali sef iz firme, pa ga otvarali na groblju

guma-m333

Policajci iz Mostara tragaju za razbojnicima koji su provalili u prostorije poduzeća “Guma M” na Bišće polju odakle su ukrali sef s novcem.

U noći na ponedjeljak oni su provalili u kancelarije firme, a navodno ih je usred pljačke presreo čuvar koji je zapucao u zrak da ih odvrati, no kriminalci su tada na njega povukli kalašnjikove, piše Dnevni list.

“Nisu pucali na čuvara, ali su izvukli kalašnjikove i zastrašili ga, ukrali su sef i pobjegli”, prepričavalo se jučer među Mostarcima nakon ove krađe.

Iz MUP-a HNK-a su samo potvrdili kako im je direktorica firme u ponedjeljak ujutro prijavila da im je provaljeno u urede te da im je ukraden sef.

“U sefu se, po izjavi direktorice preduzeća, nalazila veća količina novca”, rekao je
Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i dodao kako je sef kasnije, u večernjim satima tog dana pronađen u Kruševu.

Očito su ga razbojnici tamo odnijeli nakon što su ga ukrali iz firme, te su ga rastavili na tamošnjem groblju.

“Sef je pronađen u ponedjeljak oko 20,30 sati. Našao ga je građanin D.T. koji je pozvao policiju. On je rekao kako je kod groblja u Kruševu pronašao razbijenu crnu metalnu kasu-sef, te razbacan veći broj računa i pečata od preduzeća Guma M”, naveo je policijski glasnogovornik Marić.

Odmah su na groblje poslani policajci kako bi utvrdili jesu li razbojnici za sobom ostavili neke tragove dok su rastavljali sef na groblju, a dežurni tužitelj Mirko Miličević je samo potvrdio da se dogodila oružana pljačka u “Gumi M”, no o detaljima nije htio govoriti kako ne bi ugrozio istragu.