Crna hronika

Osoba inicijala E. F.

Napadač na inspektora KUIP-a predat Tužilaštvu KS

03/07/2020

Takav način postupanja našeg kolege najbolja je poruka da uposlenici ove uprave neće podleći pritiscima - ističu iz KUIP-a

Osoba inicijala E. F., koja je lišena slobode zbog krivičnog djela – Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, počinjenog na štetu inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Treće PU, u četvrtak je predata u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kantonalna uprava za inspekcije poslove (KUIP) Kantona Sarajevo najoštrije je osudila verbalni i fizički napad na njihovog uposlenika, i to u periodu kada njeni inspektori ulažu maksimalne napore kako bi spriječili šetne posljedice po građane Kantona Sarajevo uzrokovane pojavom koronavirusa.

Iz Kantonalne uprave navode kako su ponosni na ljudsko dostojanstvo i profesionalno držanje njihovog kolege, koji se u prisustvu tržišno-turističe inspektorice, nakon brutalnog napada vratio u objekat, završio započeti inspekcijski nadzor i za utvrđenu nepravilnost neizdavanja fiskalnih računa subjektu nadzora izrekao prekšajne sankcije, nakon čega je u pratnji policije odvezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

– Takav način postupanja našeg kolege najbolja je poruka da uposlenici ove uprave neće podleći pritiscima, kao i da će bez obzira na kadrovsku nepopunjenost i nerijetko teške uslove rada, nastaviti štititi građane od onih koji na brz i nezakonit način žele zaraditi na svima nama, te da neće biti nedodirljivih u pogledu zakonitog provođenja inspekcijskih nadzora – ističu iz KUIP-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.