Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napadnut svjedok pokajnik u slučaju pljačke novca UniCredit banke

unicredit kuzmic

Danijel Kuzmić (30) iz Kotor Varoši, suspendovani zaposlenik agencije “Sector security”, koji je priznao da je dojavio optuženim specijalcima MUP-a RS-a kada je zaštitarski konvoj krenuo iz banke, te su ga oni kasnije presreli na cesti i opljačkali, pretučen je u Kotor Varoši.

Neko ga je napao nakon lokalnog nogometnog turnira, a iako su se odmah pojavile spekulacije da bi motiv napada moglo biti to jer je pristao svjedočiti protiv pljačkaša, Kuzmić o motivima nije htio pričati.

“Neko me udario s leđa nekoliko puta i to je to. Ne želim govoriti o tome, sve je prijavljeno policiji i Tužiteljstvu pa vidite s njima”, rekao je Kuzmić novinarima.
Njegov advokat Mirko Dabić kazao je da je čuo za taj događaj, ali i istakao kako ne zna detalje, te ne može ništa komentirati.

[yuzo_related]

Podsjećamo, nedavno su četvorica optuženih za oružanu pljačku 617.000 maraka Unicredit banke, koje su otete kada su razbojnici presreli zaštitarski konvoj kod Gradiške, u sudnici Okružnog suda Banja Luka negirali krivnju za pljačku. Optuženi su specijalci MUP-a RS-a Vladan Malić (32), Goran Paraš (27) i Aleksandar Popović (29) te suvlasnik auto-kuće “Kvatro” Oleg Banda (30).

Njih četvorica su mirno saslušali suca i potom negirali krivici za drumsko razbojništvo. Ranije su zbog ove pljačke bili uhapšeni i specijalci Goran Janjuz (25) te Željko Inđić, no oni su već priznali krivicu i nagodili se s Tužiteljstvom, isto kao i Danijel Kuzmić.

Kuzmić je bio uhapšen pod sumnjom da je specijalcu Aleksandru Popoviću javio kada će zaštitarski konvoj krenuti iz banke, te su ga Popović i ostali specijalci potom sačekali na putu s puškama i zoljom, te oteli novac iz blindiranog kombija.

U optužnici je navedeno da je Malić organizirao zločinačko udruženje i isplanirao pljačku. Dodaje se da su optuženi u pljačku krenuli iz Janjuzove kuće u Kozarskoj Dubici, gdje su ranije dovezli “Audi A6” kupljen za pljačku. Tog 22. septembra prošle godine oko četiri sata ujutro krenuli su prema autoputu nadomak Gradiške, naoružani automatskim puškama i ručnim bacačem raketa “zoljom”.

Sakriveni na vijaduktu iznad autoputa čekali su da Kuzmić javi Popoviću da su vozila “Sector securityja” krenula iz UniCredit banke u Banjoj Luci. Dogovorena šifra glasila je: “Ljubavi, krenula sam.”

Kada su dobili poruku, pljačkaši su se uključili na autoput, pustili tri vozila “Sector securityja” da prođu i krenuli za njima. Nakon nekog vremena su ih presreli i napali paljbom iz automatskih pušaka, te oteli novac. Tokom istrage pronađeno je tek 12.000 eura, automobil i oružje korišteno u pljački.