Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napao policajca u stanici kad su mu rekli da će dobiti kaznu

mup-bugojno

Kada su ga priveli u policijsku stanicu jer se pijan i bez vozačke vozio u Golfu kroz Bugojno, Bugojanac Mehrid O. je, tvrde u MUP-u Srednjobosanskog kantona, počeo psovati te je napao jednog od policajaca.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona naveli su kako su izgrednika najprije policajci u nedjelju oko tri sata iza ponoći ugledali kako se vozi kroz naselje Vrbanja gdje su ga pokušali zaustaviti, ali je on samo prošao dalje.

Odmah su krenuli za njim te su ga sustigli ulici 370. Slavne brdske brigade u Bugojnu i rotacijama su mu signalizirali da stane. Kada je stao, policajci su utvrdili da nema vozačku te su ga odveli u stanicu gdje je došlo do problema.

Kako su naveli u MUP-u, kada su mu rekli da će mu biti uručen prekršajni nalog, Mehrid je počeo sa psovkama te je nasrnuo na jednog od policajaca. [yuzo_related]

“Uhvatio ga je za onaj fluorescentni prsluk kojeg nose policajci, pokušao ga je oboriti, te mu je poderao prsluk i činove, a pritom je nogom udario u računar i oborio ga sa stola”, naveli su sagovornici iz MUP-a.

Kažu kako se izgrednik niti kasnije, nakon što su ga policajci savladali, nije smirivao već je lupao glavom i rukama o rešetke u stanici te se i sam povrijedio.

“On se tek danas se primirio, a odgovarati će za krivično djelo “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”, rekli su u MUP-u.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je Mehrid u vrijeme incidenata imao prisustvo alkohola u organizmu iznosu od 1,67 promila.