Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena potraga za osobom koja je u utorak pucala u Sarajevu

pucnjava sarajevo (4)

Nepoznata osoba u utorak oko 13.45 sati pucala je iz vozila “vw golf 3” u pravcu vozila “vw golf 5”, na raskrsnici ulica Adema Buča – Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom povrijeđen je vozač.

Vozač Š.Dž. (1983.) iz Sarajeva koji je upravljao “golfom 5” uputio se za tim vozilom, ispalivši jedan hitac u ulici Drinska, općina Novo Sarajevo. Metak je pogodio vozilo “mitsubishi”, povrijeđenih nije bilo.

Policijski službenici su u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, zaustavili “vw golf 5”, kojim je upravljao Š.Dž., a na mjestu suvozača se nalazio Š.A. (1990.) iz Sarajeva.

pucnjava sarajevo (2)

S obzirom na to da je Š.Dž. povrijeđen dejstvom iz vatrenog oružja, prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu.

Konstatirano je da je zadobio lakše tjelesne povrede lijeve nadkoljenice. Izvršenim pregledom vozila “golf 5”, pronađen je i izuzet jedan automatski pištolj s preklopnim kundakom i okvirom.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana Š.Dž. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici su obavili uviđaje na mjestima događaja.