Prijavljeno policiji

Muškarac u Sarajevu pljunuo i udario nogom vozilo RTRS-a

rtrs

Vozaču RTRS-a Slobodanu Vaskoviću, koji je u automobilu čekao ekipu, prišlo je za sada nepoznato lice i uz psovke i uvrede udarilo nogom službeni automobil RTRS-a i pljunulo u staklo na vozačevim vratima, navodi portal RTRS-a

Novinar i snimatelj RTRS-a danas su pratili konferenciju za novinare članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, a vozač Vasković napadnut je dok je čekao nakon završenog zadatka da odveze ekipu natrag u Informativno-tehnički centar RTRS-a u Istočnom Sarajevu, prenosi RTRS.

– U 15.15 u Drugoj PU su stigle informacije da je u ulici Mis Irbina da su od strane nepoznate osobe vozaču koji je sjedio u parkiranom vozilu sa vidnim obilježjima RTRS-a upućene psovke i da je napadač pljunuo i nogom udario vozilo. Na vozilu nije pričinjena materijalna šteta. Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva KS, a vozač je upućen u Drugu PU da podnese prijavu, što do sada nije učinjeno – potvrđeno je iz MUP-a KS.

Vozaču RTRS-a Slobodanu Vaskoviću, koji je u automobilu čekao ekipu, prišlo je za sada nepoznato lice i uz psovke i uvrede udarilo nogom službeni automobil RTRS-a i pljunulo u staklo na vozačevim vratima, navodi portal RTRS-a.

Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Policija traga za počiniocem.