modriča

Nermin u dubokoj komi nakon saobraćajne nesreće

Nermin Omicevic – automobil

U Jakešu svi kažu da je Nermin momak za primjer

Na pružnom prelazu u mjestu Dobor kod Modriče u utorak u 20,10 časova dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao putnički automobil marke „Citroen“, kojim je upravljalo lice N.O.(20) sa područja opštine Vukosavlje i lokomotiva Željeznica Republike Srpske, kojom je upravljalo lice M.B.(46) iz Doboja. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Modriča – saopštila je Policijska uprava Doboj.

Kako nezvanično saznaju Novosti teške tjelesne povrede zadobio je Nermin Omičević iz Jakeša u opštini Vukosavlje, koji još nema ni dvadeset godina.

Prva ljekarska pomoć mu je ukazana u Domu zdravlja Modriča odakle je prevezen u dobojsku bolnicu. Zbog teškog stanja Omičeviće je hitno prebačen na Univerzitetsko klinički centar u Banja Luci gdje je odmah operisan i ljekari se bore za njegov život.

Na neobezbijeđenom pružnom prelazu na kome su se u posljednjih nekoliko mjeseci desile dvije teške nesreće našao se Jefto Ristić iz Dobora.

– Kad sam čuo za nesreću odmah sam došao na prelaz. Povrijeđenog mladića nije bilo, jer ga je odvezla Hitna pomoć u Dom zdravlja. Lokomotiva je auto gurala u kanal nekih pet metara. Nadam se da će momak preživjeti – kaže Ristić.

Jedna žena iz Dobora je zamolila da joj se ne objavljuje ime u novinama ali ima svoju verziju događaja.

– Bila sam u kući kada sam čula snažan udarac. Dok sam izašla iz kuće, već su tu bila kola hitne pomoći, stigla je i policija. Čula sam da je mladić imao djevojku u ovom naselju. Nije je našao kući, pa se vraćao. Krenuo je da je potraži. Nesreća se desi u sekundu. To je sudbina i od nje se pobjeći ne može. To ja najbolje znam, imala sam šest saobraćajnih nesreća i preživjela. Moraš u tom trenutku doći na suđeno mjesto i gotovo – priča žena čija je kuća udaljena nekoliko desetina metara od mjesta nesreće.

U Jakešu svi kažu da je Nermin momak za primjer. Radio je kao konobar u jednom restoranu u Vukosavlju.