Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nesreća kod Bosanske Krupe: Mladić iz Siska utopio se u Uni

una

Mario K. /26/ iz Siska utopio se na kupalištu na rijeci Uni u blizini Bosanske Krupe, potvrdio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Prema njegovim riječima, grupa mladića i djevojaka doputovala je iz Siska kako bi učestvovali na manifestaciji “Unski lađari” koja se održava u ovom gradu.

Šiljdedić kaže da se nesreća desila jučer popodne kada je mladić zagrijan skočio u Unu da bi se rashladio. S obzirom na to da se nije pojavljivao na površini, u vodu su skočili njegovi prijatelji i ostali prisutni kupači, a nakon nekoliko metara tijelo je pronađeno i izvučeno iz vode.

Pokušaji da se reanimacijom mladiću vrati život nisu uspjeli, te je on privatnim automobilom transportovan u Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi gdje su ljekari konstatovali smrt za koju se pretpostavlja da je nastupila usljed infarkta, pišu “Nezavisne novine”.

Ovo je drugi slučaj utapanja u Uni za svega sedam dana, nakon što se u blizini Cazina utopio 19-godišnji mladić.

Nedavno se Prijedorčanka Drena Jović /18/ utopila u jezeru Tomašica gdje je bila na kupanju sa još troje prijatelja. Samo dan prije te tragedije, u Tesliću i Zenici utopili su se Mersed Mudrov /14/ i Kasmina Tarabar /30/.

Sredinom jula utopio se sedamnaestogodišnji Mrkonjićanin Danijel Galić koji se kupao u jezeru Balkana koje gotovo svake godine odnese bar jedan život.