Crna hronika

semizovac

Nesreća kod Sarajeva: Teretni voz udario dijete

18/08/2021
FOTO: Dnevni avaz

Na lice mjesta vrlo brzo su stigli pripadnici policijske stanice Vogošća i kola Hitne medicinske pomoći koji su unesrećnog dječaka odvukli u jednu od sarajevskih zdravstvenih ustanova

U vogošćanskom naselju Semizovac danas u 10.15 sati došlo je do nesreće u kojoj je teško povrijeđen maloljetni dječak.

– Zbog crvenog svjetla na semaforu, preko pružnog prijelaza kojim se iz Semizovca ulazi u Svrake, čekao sam da prođe teretni voz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine koji se iz pravca Sarajeva kretao prema Visokom – kaže Bakir Abaz, jedan od očevidaca nesreće.

Neposredno prije pružnog prijelaza iznenada je pred željezničku kompoziciju istrčalo maloljetno dijete koje je imalo namjeru preći preko pruge na otvorenom kolosjeku i nesreća je, jednostavno, bila neizbježna.

Mašinovođa uspio zaustaviti kompoziciju.

Dječak je ostao živ ali je zadobio teške povrede i najvjerovatnije će ostati bez jedne ruke, piše Avaz.

Na lice mjesta vrlo brzo su stigli pripadnici policijske stanice Vogošća i kola Hitne medicinske pomoći koji su unesrećnog dječaka odvukli u jednu od sarajevskih zdravstvenih ustanova.

Policijski uviđaj koji je u toku utvrdit će okolnosti koje su dovele do ove nesreće. Zbog ove nesreće, do okončanja uviđaja, u potpunosti je onemogućen prilaz vogošćanskom naselju Svrake.

Inače, više porodica romske nacionalnosti, neposredno uz prugu, pored ovog pružnog prijelaza stacionirali su svoje šatore. Njihova djeca često su na ovom prostoru prelazila preko pruge na otvorenom kolosjeku te je, svakodnevno, prijetila opasnost da dođe do slične tragedije.

Policija je ovim porodicama naložila da uklone svoje šatore što su oni i učinli.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.