Nesreća na Rogoju: Hitna pomoć stigla tek nakon sat i po

rogoj nesreca45

Četiri osobe povrijeđene su sinoć na prevoju Rogoj, desetak kilometara od Trnova, nakon što je vozač Golfa 5 izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u kamion, piše Patria.

Očevici tvrde da je drama uslijedila tek nakon udesa. Sat i po trebalo je Hitnoj pomoći da dođe iz Trnova na mjesto nesreće. Nije bilo ni policije. Za to vrijeme živote unesrećenih spašavali su drugi vozači koji su se zadesili na Rogoju.

– Svi smo bili u šoku, niko nije mogao da vjeruje da hitna i policija nisu došli čim smo ih zvali – rekao je jedan od očevidaca nesreće.

– Sat i po smo čekali i zvali Hitnu pomoć iz Trnova, udaljeno svega deset kilometara. Molili smo ih da dođu, jer su ljudi umirali. Kada je hitna došla napokon, rekli su da nemaju ljekara, a nisu imali ni kisik za spašavanje. Došao je vozač i medicinska sestra – dodao je.

Na mjestu nesreće, tvrdi ovaj očevidac, nije bilo ni policije. Došli su tek nakon što su povrijeđeni odvezeni prema bolnici u Foči. Povrijeđeni se nalaze van životne opasnosti, piše Patria.