Crna hronika

brčko

Nestali starac pronađen mrtav, jedna osoba uhapšena zbog otmice

02/06/2021
FOTO: Ilustracija

31. maja u 10.23 sati zaprimili prijavu da je lice F. M. iz Brčkog u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja

Muškarac F.M. (80) iz Brčkog juče je pronađen mrtav na području sela Jagodnjak u opštini Brčko, čiji je nestanak prijavljen 31. maja, saopšteno je iz brčanske policije.

Nakon toga, policija je uhapsila B. A. zbog sumnje da je izvršio otmicu.

Policija Brčko distrikta BiH je 31. maja u 10.23 sati zaprimila prijavu da je lice F. M. iz Brčkog u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja, saopšteno je iz Policija Brčko distrikta BiH, prenijeli su mediji.

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku lica F.M..

“Dana 1. 6. 2021. godine tokom provođenja istražnih radnji na pronalasku lica F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, u 18.04 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, opština Brčko leži mrtvo NN starije muško lice. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj. Tokom uviđaja utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog lica F.M.. Dana 2. 6. 2021. godine u cilju utvrđivanja uzroka smrti biće izvršena obdukcija”, navodi se u saopštenju

Policija Brčko distrikta BiH je tokom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka lica F. M. uhapsila B. A. (38), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice.

“Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti lica F.M.”, navodi se u saopštenju Policije Brčko distrikta BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.