Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ni kriv, ni dužan: Sarajlija ranjen dok je išao u džamiju

pucnjava bjelave

Nakon dvije pucnjave koje su jučer ujutro odjeknule u Sarajevu, gdje je u jednoj ranjen slučajni prolaznik jer se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu, ponovo se postavlja pitanje o sigrnosti žitelja glavnog grada BiH.

Kako su potvrdili u policiji, prva pucnjava se oko pet sati ujutro dogodila u jednom kafiću na Merhemića trgu gdje je upucan Mirza M. (28), a napadač koji ga je upucao je pobjegao.

Samo sat i po kasnije dogodio se novi oružani incident u naselju Bjelave.

Tamo je osuđivani prijestupnik odlučio izrafalati skupocjeni BMW, no pritom je ranio jednog starca koji je tuda prolazio.

[yuzo_related]

Naime, 74-godišnji starac s inicijalima P. S. krenuo je jučer ujutro iz svog doma u džamiju na sabah, no dok je oko 6.30 prolazio križanjem ulica Avde Sumbula i Provare, našao se na putu poznatom kriminalcu.

Kako se doznaje, muškarac s prezimenom Lazarevski je na tom raskrižju je iz automatskog oružja zapucao na parkirani BMW te se pritom jedan od zalutalih metaka zabio u nogu nesretnom starcu, piše Dnevni list.

Pucnjava se dogodila nekoliko metara od džamije u koju je nesretni starac krenuo. Na cesti se jučer mogla vidjeti krv na mjestu na kojem je 74-godišnjak ranjen, a nakon okončanja policijskog očevida, došla je cisterna koja je saprala krv s ulice.

Zašto je Lazarevski pucao na BMW te kakav je sukob imao s vozačem tog vozila, iz policije nisu saoppštili, već su samo objasnili kako su uhitili osumnjičenog za pucnjavu na raskrižju.

Uhapšeni Lazarevski je, moglo se čuti, dobro poznat sarajevskim policajcima zbog mnogih kaznenih djela, a u sukobu je već godinama. Što se tiče jučer ranjenog starca, on je, nakon što je pogođen zalutalim metkom, odveden na liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s frakturom lijeve potkoljenične kosti.

“P. S. je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljnjem liječenju” potvrdila je glasnogovornica KCUS-a Azra Dedajić.