Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Niče vlastitu majku nožem ubo čak 35 puta

anto nice

Saslušanjem pet svjedoka u Kantonalnom sudu u Livnu počelo je suđenje Anti Niči (36) iz selu Suhače, optuženom za okrutno ubistvo troje svojih gluhonijemih članova porodice – majke Luce (66), brata Matka (46) i snahe Sandre Niče (44).

Anto se prethodno izjasnio da nije kriv, a u optužnici, koju zastupa tužitelj Mladen Stojanović, stoji da je kuhinjskim nožem majku ubo čak 35 puta po čitavom tijelu, a brata, koji je preminuo na putu prema KBC Firule u Splitu, i snahu po osam, javlja Večerenji list BiH.

Kako se navodi, Niče je lanjskog 30. oktobra u večernjim satima u porodičnoj kući prvo zaklao majku pa je masakrirao. S njom je i stanovao na spratu u kući u selu Suhače, da bi dva sata kasnije u prizemlju nasrnuo i na nesretne supružnike koji su vratili iz kupnje. I snahu je zaklao, a njegov brat Matko je, iako teško ranjen, nekako uspio doći do komšije, koji je i pozvao policiju. Nakon stravičnog zločina, Anto se bio dao u bijeg preko livade, gdje je odmah i skinuo krvave patike, čarape i košulju.

Uhapšen je tri dana kasnije, nakon što se pojavio u prijateljevoj kući.

Anto je bio problematičan. U više navrata je prijavljivan zbog sitnih krađa, narkomanije i nasilja u porodici, zbog čega je mjesec dana prije krvavog pira i proveo u KPZ Mostar.

Čim je izišao iz pritvora, sjeo je na autobus, ispio nekoliko pića s prijateljima u Livnu te napravio u čitavom livanjskom kraju nezapamćeni masakr.