Crna hronika

rođak ahmeda hidića

Nije imao razloga za samoubistvo, sumnjamo da je posrijedi nešto gore

19/04/2019

Dječak zbog glavobolje otišao ranije iz škole. Nije imao razloga za samoubistvo

Sumnjiva smrt 14-godišnjeg Ahmeda Hidića, učenika devetog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”, duboko je potresla stanovnike Doboja.

Dječakovo tijelo pronađeno je preksinoć u mjestu Lipac u podnožju kamenoloma.

Porodica je prijavila dječakov nestanak, a do njegovog tijela istražitelje su navodno odveli njegovi školski drugovi.

Porodicu Hidić šokirale su sumnje da je dječak počinio samoubistvo te su to jučer oštro demantirali tvrdeći da dijete nije imalo nikakve probleme niti razlog da digne ruku na sebe, piše Dnevni avaz.

– Tek je počeo sa životom. Niti se s kim zamjerio niti je imao razloga da uradi nešto takvo. Sumnjamo da je posrijedi nešto gore, odnosno da je ubijen – kazao je Ismail Hidić (19), dječakov rođak za Dnevni avaz.

Dodao je da porodica čeka zvanične rezultate obdukcije, koja će otkriti tačne uzroke smrti.

– Smatramo da nije bilo razloga za samoubistvo. Bojimo se da je ubijen. Navodno je mučen pa ubijen. Ali, sačekat ćemo obdukciju – kaže Hidić za Avaz.

Selma Čabrić, pomoćnica direktora škole koju je učenik pohađao, kazala je jučer da je on bio prosječan učenik te da je bio primjernog vladanja.

– U našu školu došao je lani iz Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”. Nije bio problematičnog ponašanja. Prekjučer se na početku četvrtog časa požalio na glavobolju pa je pušten kući. Nadzorne kamere naše škole zabilježile su posljednji put učenika kako izlazi iz škole tačno u 16.20 sati – pojasnila je Čabrić.

Prema riječima Dragane Kerkez, portparola Policijske uprave Doboj, još se utvrđuju okolnosti tragedije.

– Ne može se sa sigurnošću reći da mu je pozlilo pa da je pao ili skočio. Smrt je nastupila nakon pada, a još utvrđujemo šta je dovelo do toga. Za sutra (danas, op. a.) naložena je obdukcija pa ćemo vidjeti šta je uzrok tragedije. U dosadašnjoj istrazi nijedan trag ne upućuje na ubistvo – kaže Kerkez.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.