Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općinski sud u Čapljini

“Nije ti ovo ‘93: Ljubović i Kaplan spremni priznati krivicu, Mahmutćehajić nije

semir kaplan

Prvoosumnjičenika Salmira Kaplana, kao kandidata za načelnika Općine Stolac ispred Inicijative za Stolac optužnica tereti da je 2. oktobra 2016. utrčao u prostorije OIP-a Stolac, te se stisnutom šakom obratio Ivanu Periću riječima “Nije ti ovo ’93”, te ga fizički napao preko stola i udarao šakom u predjelu glave

Na Općinskom sudu u Čapljini još uvijek nema finala u predmetu „Kaplan i ostali“, a i najnovija odgoda nastupila je ponovno na traženje obrane. Po informaciji koju smo dobili od postupajuće sutkinje Dubravke Soče, odnosno suda u Čapljini, ovaj put tražena je radi „eventualnog postizanja sporazuma“.

“Dnevni list” u Tužiteljstvu HNK-a saznaje da je zaprimljen podnesak dvojice uključenih u predmet, koji su spremni pregovarati o krivnji, no da rezultata nema.

Iz izvora bliskih Tužiteljstvu saznaju da su se SalmirKaplan i Ahmet Ljubović spremni nagoditi, a DemirMahmutćehajić nije. Treba kazati da je ovaj sudski proces već odavna obesmišljen, ponajprije zbog niza odugovlačenja, kojima se htjelo postići da se presuda odgodi do iza izbora. Kada se to i dogodilo, a na samom kraju ovog dvogodišnjetrakacive tokom koje je saslušan niz svjedoka, ulazi se u pregovore o krivnji i to na način da su dvojica od trojice spremna priznati krivnju za manju kaznu, a ne i sva trojica, što znači da bi se sporazumom, ako ga bude, priča završila samo parcijalno. Za podsjetiti je ovdje da je iz predmeta ranije izdvojen Nihad Bajramović, te da je u predmetu prvotno bilo četvero optuženika.

Tuče i prekid izbora 2016.

Podsjetimo, prvoosumnjičenika Salmira Kaplana, kao kandidata za načelnika Općine Stolac ispred Inicijative za Stolac optužnica tereti da je 2. oktobra 2016. utrčao u prostorije OIP-a Stolac, te se stisnutom šakom obratio Ivanu Periću riječima “Nije ti ovo ’93”, te ga fizički napao preko stola i udarao šakom u predjelu glave, te ga potom gađao zvučnicima. Priskočio je, po optužnici i Ljubović, te Perića udario u grudni koš, te potom šakom u glavu također uz povike “Nije ovo ’93”. Po optužnici, Kaplan i Mahmutćehajić upali su i na izborno mjesto Podgrad 2, te je Kaplan napao Marija Raguža u predjelu vrata i vratnih žila, te ponovno na podu nogom u rebra. Raguž je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozlijede.