Brčko distrikt

Nikola brutalno u kafani pretukao maloljetnika, osuđen je na zatvorsku kaznu

brcko sud

Za teško ozljeđivanje maloljetnika, kojeg je prošle godine naveo na izazivanje opće opasnosti paljevinom automobila i bacanjem bombe na brčanski lokal “Dos Manos”, Kokanović je osuđen na sedam mjeseci zatvora

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dokazalo je krivicu Nikole Kokanovića (22), optuženog da je prošlog mjeseca u ugostiteljskom objektu “Mali Pab” u Brčkom nanio teške tjelesne ozljede N.M.

Za teško ozljeđivanje maloljetnika, kojeg je prošle godine naveo na izazivanje opće opasnosti paljevinom automobila i bacanjem bombe na brčanski lokal “Dos Manos”, Kokanović je osuđen na sedam mjeseci zatvora, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, Nikola Kokanović nepravomoćno je osuđen jer je 24 lipnja ove godine oko 21 sat, po saznanju da se N. M. tu nalazi, došao u ugostiteljski objekt “Mali Pab” u Ulici Bosne Srebrene, u društvu s D. M. i bez upozorenja prišao oštećenom u namjeri da ga teško tjelesno ozlijedi.

Kako se navodi u optužnici, on je fizički napao N. M. tako što ga je zatvorenom šakom udario u lice, a zatim ga nastavio udarati u tijelo nogama i rukama oborivši ga na pod.

Nastavljajući ga neprekidno udarati, dok je bespomoćno ležao na podu, optuženi je oštećenom nanio udarac pepeljarom, a zatim na njega bacio stolicu i barski stol.

Napad u kojem je oštećenom nanio tešku tjelesnu ozljedu šake, te više lakih tjelesnih ozljeda glave, leđa, nogu, ruku i ramena, konačno je zaustavljen od strane D. M., koji je Kokanovića i izveo iz lokala, navodi se u opisu optužnice.

Nakon brze reakcije Policije i Tužiteljstva Distrikta, osumnjičeni Kokanović, kojem se od ranije sudi zbog izazivanja opće opasnosti paljevinama automobila skupštinskog zastupnika Uroša Vojnovića i još jedne osobe, te bacanjem bombe na lokal “Dos Manos”, odmah je uhićen i pritvoren.

Za manje od mjesec dana istrage, Tužiteljstvo je za nedavni slučaj protiv njega podiglo optužnicu tereteći ga za kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Po sporazumnom priznanju krivice, on je u međuvremenu za ovo kazneno djelo nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora, a osim odluke o sankciji, presuda se može pobijati žalbom. Prema optužnici i presudi, Kokanović je tjelesne ozljede N. M. nanio nakon što je javno iznosio prijetnju oštećenom da će ga udaviti, jer je svjedočio u kaznenom postupku protiv njega, podsjeća se u priopćenju.