Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Nisam razumio ni riječ što je rekao”: Novi detalji ubistva Fadila Delkića u Americi (FOTO)

fadil delkic ubica

Predmet protiv Troya Huntea (28), koji je 19. augusta u Snellvilleu, američka država Georgia, ubio bivšeg logoraša iz Bosne i Hercegovine Fadila Delkića (49) iz Prijedora, bit će prebačen na Viši sud, odlučio je u srijedu, 29. avgusta, sudija okruga Gwinnett. javlja američki Fox.

Sudija je donio ovu presudu nakon što je na preliminarnom saslušanju saslušao dokaze 28-godišnjeg Troya Huntea.

Delkić je ubijen na parkingu trgovačkog centra, a bio je u društvu supruge Bahre Delkić dok se vozio automobilomkad je počela svađa s Hunteom i njegovom vjerenicom. Istragom je ustanovljeno da je Hunteova vjerenica prvo udarila Delkića, optuživši ga da je automobil parkirao blizu vozila njene porodice.

Delkić je izašao iz vozila, nakon čega je Troy izvadio pištolj i pucao mu u grudi.

Glavni istražitelj svjedočio je u srijedu da su Hunte i njegova vjerenica izašli iz prodavnice kad se desila pucnjava. Kazao je i da je najmanje 15 ljudi svjedočilo smrtonosnom susretu.

Osumnjičeni Hunte izjavio je da prije pucnjave s Delkićem nije razmijenio nijednu riječ.

Hunteov branilac tvrdio je da se njegov klijent bojao da će Delkić udariti njegovu vjerenicu pa je ispalio metak.

Policija u Snellvilleu u srijedu je, također, uputila poziv svjedocima koji još nisu dali izjavu, da se jave istražiteljima, prenosi Dnevni avaz.

Priije ubistva, Fadil je do petka, 17. augusta, boravio u prijedorskom naselju Gornja Puharska na godišnjem okupljanju porodice. Tada je otputovao u Frankfurt, odakle je sa suprugom Bahrom otišao u Sjedinjene Američke Države.