Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Norvežaninu u Titovoj oteli kameru, teško stradao motociklista

udes

Osoba inicijala R.K.E. iz Norveške jučer u 10.30 sati pristupila je u službene prostorije I PU i prijavila da je 18. aprila 2016. oko 22.50 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba nad njom izvršila krivično djelo “razbojništvo”.

Tom prilikom nepoznata osoba je uz upotrebu fizičke snage od R.K.E. otuđila foto-aparat, a zatim se udaljila sa lica mjesta.

Riješeno razbojništvo

Policijski službenici I PU jučer u 18.20 sati lišili su slobode J.A., rođenog 1973. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “razbojništvo u pokušaju”, te iz člana 52. ZONDINOIM-a.

Njega su policijski službenici Jedinice za podršku MUPKS-a zatekli u izvršenju krivičnog djela razbojništva u pokušaju nad radnicom u kiosku “Duhanpromet”, ulica Patriotske lige, općina Centar Sarajevo.

Prilikom pretresa kod J.A. je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ” kalibra 7,52 mm sa okvirom i osam metaka istog kalibra.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšen zbog razbojništva

Policijski službenici I PU jučer u 15.30 sati lišili su slobode O.Đ., rođen 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “razbojništvo”.

On je 18. aprila 2016. oko 22.20 sati u ulici Trg Alije Izetbegovića, općina Stari Grad Sarajevo, počinio navedeno krivično djelo na štetu W.J.B. iz SAD-a.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.Đ. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Lišenje slobode M.B.

Policijski službenici I PU jučer u 10.20 sati, na osnovu potrage, pronašli su i lišili slobode M.B., rođen 1956. u Rogatici, nastanjen u Sarajevu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršeno razbojništvo nad radnicom u kiosku

Nepoznata osoba je jučer u 17.30 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, izvršila krivično djelo “razbojništvo” nad radnicom u kiosku “Duhanpromet”.

Tom prilikom maskirana nepoznata osoba je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila.

Marihuana

Policijski službenici III PU jučer 00.40 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, lišili su slobode R.A., rođen 1977. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnaova sumnje da je počinio krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Šest paketića droga

Policijski službenici I PU jučer u 03.00 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, lišili su slobode R.E., rođen 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnaova sumnje da je počinio krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pretresa kod njega je pronađeno i oduzeto šest paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

U ulici Alipašina teško povrijeđen motociklista

Jučer oko 15.20 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su se sudarili motocikl “kanuni”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač K.E., rođen 1992. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, i putničkog vozila “vw jetta”, registarskih oznaka T22-T-799, kojim je upravljala B.E., rođena 1978. u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

U toj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobio motociklista K.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

U KS-u ukupno 48 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 48 saobraćajnih nezgoda, od toga 44 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže, a tri su lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih motornih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.