Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka tužioca

Nova bruka bh. pravosuđa: Muhamed Agić pušten da se brani sa slobode

muhamed agic

Podsjetimo, Agić je, vozeći svoj BMW neprilagođenom brzinom, s utvrđenim prisustvom alkohola u krvi i ranijom mjerom zabrane, odlučio preticati, nakon čega je izazvao lančani sudar s Renaultom i kombijem

Nakon što je Muhamed Agić (22) iz Zenice u noći sa subote na nedjelju izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na putu M-17 u Zenici, u kojoj je jedna osoba podlegla povredama, a četiri su povrijeđene, postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pustio ga je na slobodu, saznaje “Dnevni avaz”.

Uprkos činjenici da je Agić automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju, pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja vozilom, da je preticao, navodno, na punoj liniji, vozeći velikom brzinom, to očigledno nije ništa značilo za tužioca koji je odlučio nesavjesnog vozača pustiti na slobodu.

Podsjetimo, Agić je, vozeći svoj BMW neprilagođenom brzinom, s utvrđenim prisustvom alkohola u krvi i ranijom mjerom zabrane, odlučio preticati, nakon čega je izazvao lančani sudar s Renaultom i kombijem.

U nesreći su, osim smrtno stradale Zeničanke, povrijeđeni S. Z. i S. Š., također iz Renaulta, kao i vozač kombija H. M. i njegov saputnik F. M., dok Agić i njegov saputnik nisu zadobili povrede.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a nakon čega je predat u nadležnost i na daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK, koje ga odlučuje pustiti na slobodu.

Iz Tužilaštva ZDK nisu odgovorili na naše pitanje je li zatražen pritvor ili mjera zabrane za Agića.