Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUCZ

Nova eksplozija u industrijskoj zoni “Pobjeda” Goražde

Ginex (1)

Jaka eksplozija u kompaniji “Gineks” uznemirila je jučer građane Goražda, a u krugu od 100 metara pričinjena je manja šteta, kao i na susjednim objektima u ovoj kompaniji

U industrijskoj zoni “Pobjeda” Goražde, u jednom pogonu firme “GINEX” d.d. Goražde u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, navodi se u vanrednom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) o stanju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

FUCZ je informaciju o eksploziji dobio od Operativnog centra MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona Goražda oko 17.45 sati.

Prema službenoj informaciji, jedna ženska osoba lakše je povrijeđena te je nakon ukazane medicinske pomoći poslana kući.

Glavni tužilac Bosansko-podrinjskog kantona Mirsad Bilajac naveo je da se nezgoda dogodila u pogonu 309 i da je jedna radnica lakše povrijeđena, te da je nakon pregleda puštena kući.

Bilajac je rekao da su istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova na licu mjesta.

Jaka eksplozija u kompaniji “Gineks” uznemirila je jučer građane Goražda, a u krugu od 100 metara pričinjena je manja šteta, kao i na susjednim objektima u ovoj kompaniji.

“Nakon velike eksplozije jučer, kada je uništen objekat sušnice i ove koja se desila danas tokom proizvodnje sve smo bliži zaključku da su uzrok vremenski uslovi koji izazivaju te takozvane tehnološke eksplozije”, rekao je Bilajac.