Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuzla

Nova pucnjava: Ranjen zaštitar, uhapšen je Adnan zvani “Barki”

pucnjava
Foto: Pixsell/Društvene mreže

Prema nezvaničnim saznanjima, muškarac srednjih godina ranjen je u predjelu lakta i koljena

Sinoć oko 21,00 sati tuzlanska policija je zaprimila prijavu da je istog dana oko 21,00 sati u Tuzli, u Ulici Husinske bune, ispred ugostiteljskog objekta, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane jednog lica (koje se nalazilo u društvu sa još jednim licem) prema S.D., rođen 1976.godine iz Lukavca, nakon čega su se oba lica udaljila sa mjesta događaja, saopćeno je iz MUP-a TK.

Tom prilikom, S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u JZU UKC-a Tuzla, Klinika za ortopediju i traumatologiju. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a, a radi se o E.S., rođen 1988.godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985.godine iz Tuzle.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

Lica E.S. i A.B. su uhapšena, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela Ubistvo u pokušaju. U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, navedena lica će danas uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Ranjen zaštitar

Kako javlja portal Crna hronika, uhapšen je Adnan Baraković zvani “Barki” koji je od ranije poznat policijskim službenicima po svojim kriminalnim radnjama. Drugi uhapšeni je Edis Serhatlić.

Saznaje se da je ranjen zaštitar jednog lokala, gdje i došlo do pucnjave. Njega je pogodio rikošet nakon što je Serhatlić, koji je pucao, ispalio metak u pod, a on se zatim odbio i pogodio S.D.

Nedugo zatim, Serhatlić i Baraković su se dali u bijeg, ali su ubrzo uhapšeni. Pucnjavi je, kako saznajemo, prethodila svađa jer im je noć prije bio zabranjen ulazak u kafić.