Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Nove restriktivne mjere ispraznile ulice

podgorica policijski1

Na teritoriji cijele države zabranjeno je kretanje od 19 sati do pet sati narednog dana

U Crnoj Gori su večeras počele da se primjenjuju nove restriktivne mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Na teritoriji cijele države zabranjeno je kretanje od 19 sati do pet sati narednog dana, dok ugostiteljski objekti i prodavnice mogu raditi do 18 sati. Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Ministarstva zdravlja, nove epidemiloške mjere primjenjivaće se do 8. decembra.

Nakon 19 sati ulice u Podgorici bile su puste, a policijska vozila patrolirala su gradom. Uoči početka zabrane kretanja, policajci su na više mjesta u gradu kontrolisali vozače i ukazivali im na poštovanje epidemioloških mjera.

U Crnoj Gori su zbog pogošane epidemiološke situacije zabranjena javna okupljanja dok se na otvorenom ne smiju biti zajedno više od četiri osobe. Zabranjeno je organizovanje slavlja i okupljanje u domovima osobama koje nisu članovi domaćinstva.

Vjerski obredi se moraju održavati samo u prisustvu sveštenika, dok vjenčanjima i sahranama mogu prisustvovati samo članovi porodice.

Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, međugradski saobraćaj zabranjen je tokom vikenda.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori iznosi 11.120, od čega je polovina registrovana u Podgorici. Od početka juna 450 osoba preminulo je od posljedica izazvanih koronavirusom. ​​​​​​​