Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi detalji vatrenog okršaja u Sarajevu: “Daj još para, pucaj mu u noge”

pljacka pumpe (2)

Maskirani razbojnici naoružani automatskim puškama opljačkali su jučer iza ponoći benzinsku pumpu “INA” u Sarajevu i ukrali veći iznos novca.

Razbojnici su iskoristili maglu u Sarajevu i nakon kraće potjere i razmjene vatre sa policijom uspjeli su pobjeći. Sarajevska policija i dalje traga za dvojicom razbojnika.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer je saopšteno da je razbojništvo operativnoj službi u policiji prijavljeno oko 2.20 ujutro.

– Maskirane osobe su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja ukrale za sada neutvrđenu sumu novca, kao i automobil “golf 5” kojim su pobjegli u nepoznatom pravcu- naveli su iz sarajevske policije.

Izvor “EuroBlica” iz istrage ispričao je jučer da su nakon dojave o oružanoj pljački benzinske pumpe obaviještene sve dežurne policijske patrole koje su bile u blizini sarajevskog naselja Stup, gdje se dogodila pljačka.

– Jedna od patrola primijetila je sumnjivo vozilo, a kada su ga pokušali zaustaviti, uslijedila je prava potjera tokom koje su razbojnici iz “golfa” ispalili nekoliko hitaca prema policijskoj patroli – ispričao je izvor iz istrage.

U razmjeni vatre na sreću nije bilo povrijeđenih, a razbojnici su zahvaljujući gustoj magli uspjeli pobjeći.

Istragom je utvrđeno da su oružanu pljačku izvršila dvojica razbojnika koji su bili maskirani fantomkama i sa kapuljačama preko glave.

– Bukvalno su “izronili” iz mraka i guste magle i utrčali u objekat benzinske pumpe. Prvo su razoružali radnika obezbjeđenja, a zatim zaprijetili radnicima pumpe – ispričao je izvor iz istrage.

Dodaje kako je jedan od razbojnika galamio na radnike: “Daj još para” i “Pucaj mu u noge” dok je drugi razbojnik za to vrijeme, grabio novac iz kase.

Policija je juče ujutro pronašla napušten ukradeni “golf 5” sa vidnim oštećenjima, ali ne i razbojnike. Na mjestu pronalaska automobila obavljen je uviđaj, a pronađeni tragovi biće predmet vještačenja.

Pljačka trajala dvije minute

Tokom uviđaja utvrđeno je da su dvojica razbojnika oružanu pljačku bezinske pumpe obavila za manje od dvije minute.

– Sve se odvijalo munjevitom brzinom. U jednom trenutku se prvo čula galama, zatim se vide maskirane osobe kako utrčavaju u objekat pumpe, napadaju obezbjeđenje, pljačkaju novac i bježe u autu, koji je vlasništvo jednog od radnika – naveo je izvor iz istrage.

Istragom oružane pljačke rukovodi kantonalno tužilaštvo.