Pucao u ljubavnicu pa se ubio

Novi detalji zločina u Beču kojeg je počinio državljanin BiH

bec-ubistvo

Iako je bilo preneseno da je i Violeta poginula, te informacije su brzo ispravljene i saopšteno je da se ona trenutno nalazi u komi

Konobarica Violeta J., porijeklom iz Srbije, nalazi se u komi nakon što joj je bivši momak, državljanin BiH Željko B., pucao u glavu nasred ulice u Beču, a potom presudio sebi.

Kako pišu austrijski mediji, ona je osma žena žrtva zločina iz strasti od početka godine.

Iako je bilo preneseno da je i Violeta poginula, te informacije su brzo ispravljene i saopšteno je da se ona trenutno nalazi u komi, prenosi Dnevni list.

Prema pisanju bečkih medija, pedesetdvogodišnji Željko svratio je u kafić u Beču gdje je radila njegova bivša djevojka i od nje naručio piće. Djelovao je miroljubivo.

Popio je piće u lokalu u kojem je radila i nije pravio probleme. Međutim, nakon što joj je završila smjena u devet sati navečer, Violeta je krenula na piće u obližnji kafić, a Željko ju je pratio. Dvadeset minuta kasnije, Željko je potegao pištolj i pucao 48-godišnjoj Violeti u glavu. Ona je pala na zemlju oblivena krvlju, nakon čega je Željko i sebi ispalio metak u glavu.

Od izvora bliskih istrazi doznaje se da je Željko B. napustio suprugu i četvero djece zbog Violete J., koja ga je poslije toga ostavila zbog drugog muškarca.

“Bila je u novoj vezi i veoma sretna. On se nije mogao pomiriti s tim”, izjavila je menadžerica kafića Slavica S. Kako kaže, Violeta je bila dobra žena.

“Violeta mi je bila kao sestra. Bila je veoma dobra žena, ali nije imala sreće s muškarcima”, dodala je.

Slavica je rekla kako je Željko još prije pet mjeseci prijetio da će ubiti Violetu, a zatim i sebe, ali da niko od prisutnih u lokalu to nije ozbiljno shvatio.

“Često je prijetio Violeti i tukao ju je, ali niko nije vjerovao da može učiniti nešto tako užasno”, zaključila je.