Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon višemjesečne potrage

Novinar Miljan Kovač uhapšen prilikom ulaska u BiH

miljan-kovac

Kovač je u svojim tekstovima na blogu aktivno podržavao grupu “Pravda za Davida”

Miljan Kovač iz Bosanske Gradiške, za kojim je bila aktivna potraga od 25. decembra 2018. godine, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Iz Policijske uprave Banja Luka, uz navođenje inicijala uhapšenog, navode da su, u prethodnom periodu, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dostavili izvještaj protiv devet lica zbog sumnje da su 25. decembra 2018. godine na Trgu Krajine u Banjoj Luci, izvršili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

– Sve dalje mjere i radnje prema licu lišenom slobode preduzimat će se u koordinaciji i pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – navode u saopćenju.

Iz Policijske uprave Banja Luka osuđuju svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te pozivaju građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove.

Kovač je u svojim tekstovima na blogu aktivno podržavao grupu “Pravda za Davida”.