Crna hronika

krvavi pir u sarajevu

Nožem izmasakrirao brata pred očima majke, pa otišao na kafu

01/11/2019
Armin Alagić pretrpio teške povrede (Foto: Fcebook)

Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića

U stanu u ulici Semira Frašte u sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer se odigrao krvavi pir.

Velid Alagić, poznatiji kao Vela, navodno u psihičkom rastrojstvu nožem je izmasakrirao mlađeg brata Armina Alagića. Izvor blizak istrazi otkrio je da je Velid nožem brata ubo tri puta u stomak i pluća.

Da stvar bude gora, krv je pala pred očima majke braće Alagić. Velid, nakon što je shvatio šta je uradio, pobjegao je. Potom je na prozoru vidio majku svog prijatelja Almira Pazarca, poznatijeg kao Šeik od Alipašina, koji je odranije poznat policiji.

Nesretna žena, ne znajući šta je uradio, pozvala ga je na kafu. U međuvremenu je stigao i Pazarac. Istovremeno, istražioci su ispitivali majku braće Alagić i ona im je kazala da se, između ostalih, družio s Pazarcem.

Na noge su dignuti policajci, koji su opkolili zgradu Pazarca. Izvor Dnevnog avaza rekao je da je upravo Pazarac otvorio vrata stana. Policajcima je ostao lakši dio posla te su uhapsili pomahnitalog Velida.

Kako se saznaje, s lisicama na rukama je završio i Pazarac, jer su policajci isprva mislili da je pružao utočište Velidu. Nakon što je Pazarac pojasnio da nije znao da je njegov prijatelj digao ruku na svog brata, pušten je na slobodu. Izvor kaže da je dobio status svjedoka.

Istražitelji su ujedno izuzeli duksericu koju je sa sebe u stanu Pazarca skinuo Velid i ona će biti predmet vještačenja.

S druge strane, Velid je završio u pritvoru i sutra bi trebao biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, Velid se u nekoliko navrata liječio u Jagomiru. Na Alipašinom Polju se priča da je posljednjih dana bio loš te da je teško podnio gubitak oca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.