Obijali automobil u Starom Gradu, a nakon toga izrešetali i policijski kombi

mup ks
FOTO Ilustracija

Jučer su tri nepoznate osobe iz automobila „vw touran“ sive boje pucale na policijski kombi u kojem se nalazila patrola Policijske stanice Stari Grad, u naselju Brusulje. Policajci nisu povrijeđeni, a na kombiju je nastala materijalna šteta.

Po dnevnom izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu, u ulici Ploča do broja 3, općina Stari Grad, u četvrtak u 20:18 sati tri nepoznate osobe pokušale su da otuđe automobil “bmw” registarskih oznaka KR600KO, nacionalnih oznaka Hrvatske, vlasništvo F.K. iz Hrvatske, a koje je koristila M.Z. iz Hrvatske.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici PS stari Grad su uočili da se u pravcu naselja Brusulje, općina Stari Grad udaljava vozilo „vw touran“ sive boje nepoznatih registarskih oznaka te da se u istom nalaze tri nepoznate osobe, koje su najvjerovatnije izvršile navedeno krivično djelo.

Dolaskom u ulicu Sarajevskih gazija do broja 56, od strane N.N. osoba koje su se nalazile u vozilu „touran“ dolazi do upotrebe vatrenog oružja u pravcu službenog vozila “ford-kombi” registarskih oznaka E-81-T-018 u kojem se nalazila patrola PS Stari Grad.

Nakon toga policijski službenici su upotrijebili službeno oružje prema privatnom motornom vozilu “touran”, da bi se osobe u pomenutom vozilu udaljile u nepoznatom plavcu. Tom prilikom na službenom vozilu „ford-kombi“ je nastala materijalna šteta.