Crna hronika

uhapšena jedna osoba

Objavljen identitet muškarca koji se sumnjiči za ubistvo monaha, poznat je i motiv!?

08/12/2020

Mjestani Šipova su u šoku. Kažu da je osumnjiceni bio sinoć u manastiru, da su ga monasi poznavali i da je navodno tu dolazio na lijecenje jer je imao problema sa narkoticima

Lice čiji su inicijali D.Š. iz Banjaluke, prema do sada prikupljenim dokazima i obavještenjima, nožem je ubio mohana Stefana Ačića (62) u manastiru Glogovac kod Šipova, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Ubistvo se dogodilo juče u 18.55 sati, a uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Siniša Vranješ, zajedno sa pripadicima Policijske stanice Šipovo.

Dežurni tužilac naložio je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti počinjenog krivičnog djela, a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, Okružno tužilaštvo BanjaL uka će izdati saopštenje u vezi sa izvršiocem ovog krivičnog djela, te u pogledu pravne kvalifikacije krivičnog djela.

Motiv koristoljublje

ATV javlja da je policija privela jednog muškarca za kojeg se sumnja da je na mjesto zločina dovezao Banjalučanina Dragana Ševu koji se sumnjiči da je sinoć nožem usmrtio monaha manastira Glogovac kao i da ga je nakon zločina odvezao osumnjičenog.

Kako poemnuta televizija nezvanično saznaje, motiv ubistva moglo bi da bude i koristoljublje jer je nestao novac iz manastira.

Ubijeni monah zadobio je dva uboda, kako ATV javlja , jedan u srce, drugi u grudni koš, a sve se odvijalo u prostorijama manastira i trajalo je pola sata.

Nezvanično, nakon što je izboden, monah Stefan pozvao je drugog monaha koji je u to vrijeme bio u Šipovu. Rekao mu je da krvari i navodno, ime osumnjičenog.

Mjestani Šipova su u šoku. Kažu da je osumnjiceni bio sinoć u manastiru, da su ga monasi poznavali i da je navodno tu dolazio na lijecenje jer je imao problema sa narkoticima.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.