Crna hronika

Dvije strane priče

Objavljen profil osobe koja je pokušala oteti djevojčice, policija ima drugu teoriju

10/04/2019

Prema kaznenoj evidenciji Vladimir S. do sada nije bio poznat po teškim krivičnim djelima

Činjenica da je banjalučki otmičar Vladimir S. (39) namjeravao oteti djevojčice starosti sedam-osam godina ukazuje na pedofilske sklonosti ličnosti, ističe psiholog Aleksandar Milić za portal Srpskainfo.

Prema kaznenoj evidenciji Vladimir S. do sada nije bio poznat po teškim krivičnim djelima.

Psiholog Milić objašnjava da je Vladimir S. u prošlosti sigurno pokazivao znakove nastranog ponašanja, ali ih nismo vidjeli.

– Podatak da je pokušao oteti djevojčice govori o mogućim pedofilskim sklonostima. Kako bi utvrdili o kakvim tačno poremećajima ličnosti se radi, u narednom periodu je bitno obaviti niz vještačenja kako bi saznali da li je bio asocijalna ličnost ili je porodičan čovjek.

Kakve su bile njegove dnevne navike. To su vještačenja koja bi trebala biti obavljena tokom istrage kako bi se utvrdili dalji koraci prema osumnjičenom, ali gotovo je sigurno da je njegovo ponašanje i u ranijem periodu bilo čudno, ali mi to nismo vidjeli – objasnio je psiholog Milić.

Policija utvrdila da Vladimir nije pokušao oteti maloljetnicu

Iz banjalučke policije danas su saopćili da je izvršenim provjerama utvrđeno da V.S. (1980.) nije pokušao da otme maloljetnicu kako je to bilo navedeno u anonimnoj prijavi.

– Policijski službenici su utvrdili da V.S. nije pokušao nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Kusturića Banja Luka, već ju je uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, V.S. će, kako se dodaje, biti sproveden u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju.

Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilšatvu Banja Luka.

Iz policije su prethodno saopćili da je, nakon zaprimljene prijave da je nepoznata muška osoba ispred marketa u ulici Slobodana Kusturića, Banja Luka, pokušala nasilno da uvuče maloljetnicu u putnički automobil marke “opel”, a koja se nalazila u društvu sa još jednom maloljetnicom, zahvaljujući brzoj reakciji i operativnom radu na terenu identifikovan je, pronađen i lišen slobode V.S. iz Banje Luke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.