ČAPLJINA

Objavljen snimak na kojem se vidi lažni policajac dok krade pištolje iz KM Tradea

New Project – 2022-02-17T131808.271

Također, ni današnja akcija FUP-a na području Čapljine, iako se špekulisalo, nije povezana s razbojništvom u KM Trade

Više od mjesec dana prošlo je od krađe koja se dogodila 5. januara usred dana u Čapljini, kada su iz trgovine KM Trade ukradeni pištolji različitih marki, a istraga još nije dala rezultate.

Iako je prvobitno rečeno da je ukradeno 25 pištolja, izvori bliski istrazi kažu da je riječ o 33 pištolja, čija vrijednost iznosi 55.000 KM, piše Avaz.

Prošle sedmice su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) na području Čapljine izveli akciju u okviru koje su vršeni pretresi imovine koju koriste tri osobe, i to zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, ali poveznice sa ovim razbojništvom nije bilo.

Također, ni današnja akcija FUP-a na području Čapljine, iako se špekulisalo, nije povezana s razbojništvom u KM Trade.

Podsjetimo, 5.januara u 16.25 sati u ovu trgovinu je upao muškarac obučen u policijsku uniformu i maskiran, nakon čega je uposlenika B.B. (35), kojem je zaprijetio pištoljem polegao na pod, a potom ga vezao ljepljivom trakom.

Dok je uposlenik ležao na podu, razbojnik je u ruksak utrpao pištolje, koje je pokupio iz izložbenih vitrina, nakon čega se udaljio iz radnje pješice. Nedugo poslije, uposlenik se uspio osloboditi i alarmirati policiju.

Istražitelji su u blizini lica mjesta pronašli nekoliko PVC vrećica sa zatvaračem, koje su poslane na vještačenje. Također, s lica mjesta su izuzeti i drugi tragovi, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.

Na snimcima videonadzora koje je objavio Avaz može se vidjeti lažni policajac u akciji…