Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ima povrijeđenih

Objavljen snimak: Prevrnuo se autobus koji je išao iz Njemačke, djevojci (20) se bore za život

Foto: Screenshot/Instagram

Dijelovi vozila rasuti su po putu, a policijske ekipe okružile su mjesto nesreće

Sinoć je u Srbiji došlo do teške saobraćajne nesreće kada je autobus njemačkih registarskih oznaka sletio s puta i prevrnuo se. Tom prilikom povrijeđeno je pet osoba, a djevojka (20) je životno ugrožena.

Na Instagram stranici 192_rs pojavio se jeziv snimak nastao nakon nesreće, na kojem se vidi kako šlep služba sajlama podiže prevrnuti autobus.

Dijelovi vozila rasuti su po putu, a policijske ekipe okružile su mjesto nesreće.

Uzrok nesreće i dalje je nepoznat.

Podsjetimo, od petoro putnika iz autobusa koji je sinoć sletio s kolovoza na autoputu Beograd –Niš u visini sela Katun, najteže je povrijeđena dvadesetogodišnja djevojka.

“Pacijentkinja A.S. (20) ima teške povrede grudnog koša, obje potkoljenice i stopala, lijeve butne kosti i povrede glave. S obzirom na to da je zbog težine povreda bila životno ugrožena, odmah nakon dijagnostike uvedena je u operacionu salu Urgentnog centra. Posle višečasovnog operativnog zahvata u kojem je učestvovao multidisciplinarni tim ljekara i osoblja UKC, jutros je smještena u intenzivnu negu Klinike za anesteziju. Nalazi se u teškom, životno ugrožavajućem stanju”, saopšteno je iz niške bolnice.

Kako dalje navode, pacijent S.K. (23) nakon dijagnostike je stabilan, opserviran u hirurškoj intervenciji UC UKC Niš.

Pacijentkinja N.S. (29) nakon dijagnostike stabilna, D.Z. (63) ima manje posjekotine od stakla, upućen na dalje preglede oftamologu, a B.B. (45) koji također ima manje posjekotine, opserviran u hirurškoj intervenciji u stabilnom je stanju.