Banja Luka

Objavljena fotografija helikoptera koji je oduzet u akciji “Parma 2”

helikopter oduzet (1)

Goran i Martina Roso uhapšeni su i u akciji “Parma” sredinom februara, takođe zbog više krivičnih djela.

U akciji policije “Parma 2”, u Banjoj Luci je privedene su tri osobe.

Nezvanično, riječ je o supružnicima Goranu i Martini Roso i još jednoj osobi, inicijala S.S., koji su osumnjičeni za niz krivičnih djela. Prilikom pretresa oduzeti su helikopter i veća količina novca. RTRS u posjedu ekskluzivnih fotografija.

Neovlašćen pristup zaštićenom kompjuteru, ugrožavanje bezbjednosti, utaja, prevara, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i neovlašćeno pružanje medicinskih usluga. Sve ovo stavlja se na teret osumnjičenima.

– Pronađen je i privremeno oduzet helikopter, jer postoje osnovi sumnje da je falsifikovana dokumentacija za isti. Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona i SIM kartica – rekao je Miloš Brkić načelnik Policijske uprave Banjaluka.

Uhapšeni se terete i za prijetnje policijskim službenicima, te pribavljanje protivpravne imovinske koristi. Uhapšena Martina Roso, tereti se i za falsifikovanje diplome, te neovlašćeno pružanje stomatoloških usluga u Banjaluci.

– Po kojoj je stekla zvanje master/magistar stomatoločkih nauka. Na osnovu diplome M.R. Јe pribavila potrebna odobrenja nadležnih te je 2017. registrovala stomatološku ordinaciju i neovlašetno pružala medicinske usluge – naveo je Јovan Stojičić načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka.

Goran i Martina Roso uhapšeni su i u akciji “Parma” sredinom februara, takođe zbog više krivičnih djela.

U današnjoj akciji uhapšeno je još jedno lice, ali mu se na teret ne stavljaju navedena krivična djela.