akcija u hrvatskoj

Objavljene fotografije hapšenja Alena zvanog “Luster” koji je švercao drogu iz BiH i Albanije

alen

Osumnjičeni su uhapšeni na splitskom području

Uskok je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana koje se sumnjiči da su od februara do maja iz Albanije i Bosne i Hrcegovine radi daljnje preprodaje nabavili pet kilograma heroina i kokaina.

Osumnjičeni su uhapšeni na splitskom području.

U akciji u kojoj su sudjelovali Uskok, Pnuskok i Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta splitske policije uhićeni su 45-godišnjak, 57-godišnjak, 43-godišnjak, 51-godišnjak, 44-godišnjak i 36-godišnjak, prenosi Hina.

Pretragom njihovim domova i vozila, temeljem naloga splitskog Županijskog suda, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, vaga, više mobitela posebno napravljenih mobitela i SIM kartica.

Tokom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je šestorka od 17. februara do 27. maja nabavila po pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. Uskok je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva miliona kuna, a kokaina najmanje 3,7 miliona kuna.

Uhapšene osobe će tokom četvrtka biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.