Bijeljina

Objavljeni detalji nesreće u kojoj je stradao dječak, uhapšena oba odbjegla vozača

nesreca

Tragedija se desila u blizini kuće nastradalog djeteta kada ga je prvo udario jedan automobil čiji vozač je pobjegao, a dok su nesretni roditelji pokušavali da mu pomognu naletjelo je drugo vozilo koje je pregazilo dječaka te povrijedilo njegove roditelje

Pero Despotović (67) iz Bijeljine uhapšen je sinoć nakon druge saobraćajne nesreće u kojoj je u utorak naveče poginuo četrnaestogodinjak, a povrijeđeni njegovi roditelji, dok je policija danas uhapsila i Dalibora Spasojevića za kojim je tragala, a za kojeg se sumnja da je akter prve nesreće u kojoj je udaren dječak, pišu Nezavisne.

Tragedija se desila oko 20.45 časova u ulici Kulina Bana u Bijeljini, a oba vozača koja su u roku od nekoliko minuta učetvovala u nesreći kobnoj za maloljetnika, pobjegli su sa lica mjesta.

Despotović, kojeg sumnjiče da je golfom naišao drugi je predat je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina na dalje postupanje, a drugi uhapšeni koji je vozio audi je na kriminalističkoj obradi.

Naime, kako “Nezavisne” saznaju tragedija se desila u blizini kuće nastradalog djeteta kada ga je prvo udario jedan automobil čiji vozač je pobjegao, a dok su nesretni roditelji pokušavali da mu pomognu naletjelo je drugo vozilo koje je pregazilo dječaka te povrijedilo njegove roditelje.

Kako nam je potvrđeno, majka Alija B. je zadobila prelom ruke, a ocu Edinu H. su povrijeđene noge u naletu drugog vozila koje ih je pokosilo te sub zadobili teške prelome dok su pokušali pomoći svom djetetu.

“Nesreća se desila bukvalno preko puta njihove kuće, na dijelu gdje vozila mogu razviti veliku brzinu. Istraga će pokazati šta se tačno desilo, možda roditelji nisu bili stigli da povrijeđenog sklone kada je ovaj drugi automobil naletio. I prvo i drugo vozilo su nastavili dalje, a vozači nisu stali pomoći “, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako je saopšteno iz Policije uprave Bijeljina u utorak oko 20.45 časova policija je zaprimila prijavu da je u Bijeljini u ulici Kulina Bana došlo do saobraćajne nezgode.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici došli su do saznanja da je došlo do dvije saobraćajne nezgode u pomenutoj ulici u razmaku od par minuta.

U prvoj saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je dijete (2007) koje je bilo u svojstvu pješaka koji je smrtno stradao i NN vozilo i vozač, koji se udaljio sa lica mjesta.

Navode da je drugoj saobraćajnoj nezgodi NN vozilo ostvaruje kontakt sa povrijeđenim djetetom i njegovim roditeljima koji su mu na kolovozu ukazivali pomoć i udaljava se sa lica mjesta.

“Otac djeteta E.H. zadobio je teške tjelesne povrede kao i majka A.B. , koji su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni na kućno liječenje”, naveli su iz policije.

Dodaju je oko 23 časa od strane policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina uhapšen P.D. zbog osnovane sumnje da je najvjerovatnije učestvovao u drugoj saobraćajnoj nezgodi.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina intezivno rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih saobraćajnih nezgoda.