Objavljeni i snimci akcije: SIPA zaplijenila više od 600 kilograma droge (VIDEO)

1531896123skunk
Foto: Dubrovački dnevnik

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak navečer na području općine Neum realizirali su operativnu akciju kodnog naziva “Petrol Line”, u kojoj su izvršili pretres teretnog motornog vozila, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te tom prilikom pronašli 665 kilograma opojne droge Cannabis sativa.

U pretresu su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke Samsung i 89 vreća u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa, ukupne težine oko 665 kilograma, izvijestili su u srijedu iz SIPA-e.

Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga bila je namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope.

Vozač teretnog motornog vozila uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba bit će predan postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Pripadnicima SIPA-e u policijskoj akciji pomoć su pružili pripadnici Granične policije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Bio gost hotela sa ostalim učenicima: Dječak iz BiH se utopio u bazenu u Srbiji