Crna hronika

mup zdk

Objavljeni rezultati obdukcije: Šta je uzrok smrti 18-godišnjeg mladića iz Tešnja

11/05/2022
Foto: Facebook

Da li je uzrok smrti uživanje opojnih droga to će se saznati nakon analiza vještaka medicinske struke, a kako kaže portparol trenutno postoje indicije koje se ispituju

Okolnosti smrti Almedina Dugalića (18) iz Tešnja se još uvijek utvrđuju. Nakon završene obdukcije ustanovljeno je da je uzrok smrti ovog mladića zatajenje srca, potvrdio je Elmedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

– Jedna osoba je ispitana u svojstvu osumnjičenog za postojanje osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Posjedovanje, odnosno, omogućavanje uživanje opojne droge”, a vjerovatno će biti proširena i na više lica. Obavljena je obdukcija. Utvrđeno je da je smrt nastupila usljed zatajenja srca. Izuzeti su tragovi radi potrebnih vještačenja koja će se izvršiti u narednom periodu i koja kad se sublimiraju izjave i materijalni dokazi, na kraju biti prezentiran kroz jedan izvještaj koji će biti proslijeđen Tužilaštvu – rekao je Fišek, prenosi Avaz.

Da li je uzrok smrti uživanje opojnih droga to će se saznati nakon analiza vještaka medicinske struke, a kako kaže portparol trenutno postoje indicije koje se ispituju.

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na mjesto događaja, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog.

Tokom uviđaja, mjesto događaja je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

Podsjetimo, Dugalić je u svojoj porodičnoj kući proslavljao 18. rođendan zajedno sa još četiri prijatelja kada mu je pozlilo. Roditelji su ga hitno odvezli u tešanjsku bolnicu, ali je on nažalost preminuo nekoliko sati kasnije usljed zatajenja srca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.