Crna hronika

Oborio komšincu nasred ulice uz riječi: “Moram te silovati”

11/02/2016

Bojan Kalaba, 36-godišnjak iz Banje Luke, kojeg je jedna maloljetnica optužila da ju je pokušao silovati, sada je zbog toga pravomoćno osuđen šest mjeseci zatvora.

Njemu je presuda najprije bila izrečena na Okružnom sudu u Banjoj Luci, ali su se na nju žalili i Kalabin odvjetnik i tužitelj, no Vrhovni sud RS-a je odbio žalbe te mu je presuda postala pravomoćna.

Tajnica Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je kako je vijeće procijenilo da su žalbe obrane i optužbe neosnovane.

Bojana je optužnica teretila da je 8. januara 2015. godine pokušao silovati tada maloljetnu sugrađanku u Banjoj Luci. Kako se navodi, on je maloljetnici tog dana prišao dok je sama hodala u svom naselju te ju povukao rukama za ramena i kazao: “Moraš biti moja i moram te silovati”.

U optužnici po kojoj je sada osuđen se opisuje da se djevojka pokušala oteti od njega, ali ju je on uspio svladati i oboriti na asfalt.

Potom joj je kleknuo jednim koljenom na grudi i jednom joj rukom držao ruke, dok joj je drugom rukom pokušavao skinuti trenirku.

Ipak, maloljetnica se opirala i udarala ga, a u jednom trenutku uspjela se malo osloboditi i udariti ga u međunožje. Tada ju je pustio i prevrnuo se pored nje savijajući se u bolovima, a ona je to iskoristila kako bi pobjegla. Tijekom suđenja, on je u svom svjedočenju uporno negirao detalje iz optužnice.

Priznao je kako mu se djevojka sviđa, da joj se tog dana udvarao, držao ju za ruku, ali je govorio da nije istina da ju nije oborio na asfalt i pokušao silovati.

Komentari

1 Comment

  1. damir-čunjoglavi

    11/02/2016 at 11:23

    Bolje da ga je izdrko nego da sad bude obilježen za čitav život

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.