Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Očevidac krađe automobila u Sarajevu: Prvo je došao biciklista

parking(4)
Parking sa kojeg su lopovi htjeli ukrasti vozilo, sa Punta ukradene tablice

U ponedjeljak naveče oko 22:30 sati u sarajevskom naselju Dobrinja spriječena je pljačka automobila VW Golf 5 u koji su lopovi već uspjeli ući i oštetiti bravu za paljenje, piše bh. novinska agencija Patria.

Kako su za novinsku agenciju Patria ispričali očevici, oko 22 sata na parkingu koji se nalazi uz glavnu cestu koja vodi prema Lukavici primjećen je muškarac na biciklu koji je 20-ak minuta pravio krugove.

Uskoro na parking stiže automobil BMW iz kojeg izlaze dva lica sa fantomkama i obijaju automobil Golf 5 stranih registarskih oznaka. Samo pukom slučajnosti osujećen je plan pljačkaša. Iz ulice Kasima Prohića naišlo je nekoliko ljudi koji su se uputili prema parkingu, a lopovi su sjeli u automobil BMW te se odvezli u nepoznatom pravcu. Ovaj parking najbliži je teritoriji RS, a od Lukavice je udaljen oko 250 metara.

parking1 (1)

Prije samo nekoliko dana na ovom parkingu sa jednog od vozila koji se nalazi prekoputa gdje je stajao automobil koji su lopovi htjeli ukrasti, skinute su registarske oznake koje su iskorištene ili će tek biti iskorištene u nekoj od pljački.

MUP KS izvršio je uviđaj, a građani ovog dijela Dobrinje od načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića traže da omogući čuvare na ovom parkingu. Rješenjem Općine Novi Grad od 1. novembra 2015. godine ovaj parking je bez čuvara, a mnogi vlasnici koji ostavljaju automobile na ovom parkingu pitaju se da li će ujutro zateći prazno mjesto.