Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nestala 13. novembra

Od Vedrane tri mjeseca ni traga, ni glasa: Poljubila je majku i kazala joj da više ne može da živi

Brčko-01-Vedrana-Damjanović-foto-privatna-arhiva

Kaže da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala s majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape

Vedrana Damjanović (32) iz Brčkog nestala je 13. novembra prošle godine, a sve što su do sada na njenom pronalasku uradili rodbina i policija bilo je bezuspješno.

Tračak nade da je živa ulila im je informacija da je krajem decembra djevojka slična Vedrani viđena na Ozrenu.

– Da li je ona, ko li je, ko zna. Molim sve ljude dobre volje ako išta znaju da jave u najbližu policijsku stanicu. Vjerujem da je ona živa, od početka, i vjerovaću u to sve dok je, ne daj bože, ne vidim mrtvu – rekao je Zdravko Damjanović, Vedranin otac, u nadi da će dobiti informacije o nestaloj kćerki.

Kaže da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala s majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape, piše portal Srpskainfo.

– Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči, jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save, jer smo sin i ja odmah išli za njom autom. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici… Nigdje je nismo mogli naći. Ni dan danas je nema nigdje – kaže Zdravko.

Dodaje da je Vedranu tražila policija i da su uz pomoć pasa našli trag koji je vodio do obližnjih zgrada.

– Tu se svaki trag gubi. Sumnjam da ju je neko strpao u kola i odveo dalje – rekao je Zdravko.

Biljana Spasojević, Vedranina sestra, kaže da su nešto više od mjesec dana nakon Vedraninog nestanka dobili prvu informaciju i da je ona u njima probudila nadu da je živa.

– Ljudi su pričali da su na Ozrenu u selu Turija vidjeli djevojku koja je prošla i rekla da se izgubila. Po fotografiji koju su im pokazali misle da je to 90 odsto naša Vedrana. Molim sve koji su je vidjeli da nam jave. Prošlo je mnogo vremena, možda ona više i nije blizu Ozrena, ali ako je iko igdje primjetio djevojku molim da javi na broj 122, najbližoj policijskoj stanici – kaže Spasojevićeva.

Foto: Srpskainfo

Dodaje da je Policija Brčko distrikta vodila opsežnu istragu, da su pola sata nakon Vedraninog odlaska bili na terenu, ali da, na žalost, nije bilo rezultata.

– Ronioci su pretraživali korito Save, policija je pretresla cijelo naselje Grbavica. Bili su uključeni i iz Civilne zaštite, Crvenog krsta. Obišli su cijelo područje, ali nije bilo nikakvog traga – ističe sestra nestale djevojke.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta, kaže da sve mjere koje su preduzeli nisu do sada dale rezultate, a podsjeća da su zatražili i pomoć javnosti u traženju nestale djevojke.

Opis

Vedrana Damjanović živjela je sa roditeljima u naselju Ivici u Brčkom. Od kuće je otišla 13. novembra prošle godine od kada joj se gubi svaki trag.

Prema podacima koje je saopštila Policija Brčko distrikta, visoka je oko 165 centimetara, ima dugu crnu kosu i srednje je građe. Na sebi je imala šarene helanke, sivo-crnu tuniku i bila je bosonoga.