Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbijen prijedlog Tužiteljstva za pritvor uhapšenim u akciji “Bond”

sipa-hapsenje
Ilustracija

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i uhapšenima u akciji “Bond” Nenadu Petrešu, Predragu Pećancu, Marjani Despenić i Mustafi Hadžiavdiću, osumnjičenim za krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, odredio mjere zabrane.

Sud im je zabranio međusobno sastajanja, kao i sastajanja sa saosumnjičenim i sa svjedocima u ovom predmetu, saopšteno je iz Suda BiH.

Od primjene ove mjere izuzeti su međusobni kontakti osumnjičenog Predraga Pećanca i osumnjičene Marjane Despenić, koji su u vanbračnoj zajednici.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su ih u operativnoj akciji kodnog naziva “Bond” u utorak, 26. septembra, na području Banje Luke i Tuzle.

Oni se sumnjiče da su duži vremenski period vršili nedozvoljen međunarodni promet cigareta s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, tako što su cigarete nabavljali u Crnoj Gori i Srbiji, a zatim ih krijumčarili u BiH i Hrvatsku putničkim vozilima sa izrađenim posebnim pregradama, namijenjenim za krijumčarenje robe i tako izbjegavali plaćanje predviđenih akciza.