Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premlaćivanje Enise Klepo

Odgođen početak suđenja, vlasnik hotela “Jablanica” završio u bolnici

amir dzafic hotel jablanica
Foto: Avaz

Zahtjev za odgodu Sudu je, uz ljekarski nalaz, upućen u ranim jutarnjim satima

Glavni pretres koji je danas u 10 sati trebao početi u Općinskom sudu Konjic protiv Amira Džafića (44) iz Jablanice, optuženog za krivično djelo Teška tjelesna povreda iz čl. 172. st. 1. KZ F BiH na štetu Enise Klepo (28) je odgođen, potvrđeno je za Avaz u ovoj pravosudnoj instituciji.

Kako je rečeno, pretres je odgođen zbog bolesti optuženog Džafića, koji je, kako neslužbeno saznaje Avaz, tokom noći hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar zbog plućne embolije.

Zahtjev za odgodu Sudu je, uz ljekarski nalaz, upućen u ranim jutarnjim satima.

Podsjetimo, Džafić je vlasnik hotela „Jablanica“ koji je svoju uposlenicu, Klepo, pretukao na njenom radnom mjestu, a nakon što je, nezadovoljna plaćom i uvjetima odlučila dati otkaz.

Prema optužnici, Džafić se tereti da je 1. avgusta 2023.godine oko 21,30 sati stigao u hotel, na poziv svoje supruge I.Dž., inače, direktorice hotela, a nakon kraće verbalne prepirke između nje i oštećene oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu.

Optuženi je došao do recepcije te je odmah krenuo ka oštećenoj tjeravši je iz objekta.

Rukama ju je uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo-navedeno je u optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potom je oštećenu dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati je u pravcu hodnika ka bazenu, te je zatvorio vrata od hodnika i nastavio je udarati, pri čemu je galamio na nju, upućivao joj pogrdne riječi i govorio joj kako joj neće platiti.

Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka-stoji u optužnici.